Spelregels

Samen Haaksbergen staat open voor plannen die Haaksbergen mooier en beter maken. Iedereen kan een plan insturen, of je nu inwoner, vereniging of ondernemer bent. Ook de gemeente deelt hier plannen. Gedeelde plannen moeten voldoen aan een paar spelregels. 

  1. Plannen leveren een bijdrage aan jouw buurt, wijk of dorp.
  2. Anderen kunnen gedurende een periode bijdragen aan jouw plan (reageren, stemmen). 
  3. Jij blijft eigenaar van jouw plan. Gebruik jouw netwerk en accounts op social media om je plan onder de aandacht van anderen te brengen. Deel ook wat je hebt opgehaald, je vervolgstappen en je succes. Je krijgt waar nodig natuurlijk hulp van de organisatie PlanBreda.

In de eerste plaats is het de bedoeling dat jouw idee jouw buurt, wijk of dorp beter of mooier maakt.

Het is belangrijk dat je bij jouw idee duidelijk hebt wat je aan anderen gaat vragen. Waar wil je precies dat mensen over meegaan denken of aan mee gaan doen? En waar aan niet? En hoe lang kunnen ze reageren op je idee?

Je gebruikt Samen Haaksbergen om anderen te laten reageren op je plan. Het blijft altijd jóuw idee, jij blijft verantwoordelijk voor de inhoud en het vervolg.

Wij helpen je je idee online te krijgen op deze site. Om mensen te laten reageren op je idee, moet je erover communiceren. Dit betekent dat we jou vragen om mensen naar het idee toe te krijgen door een link op social media of andere kanalen te zetten.

Bijdragen aan ideeën kan op verschillende manieren: stemmen op verschillende mogelijkheden, eens of oneens stemmen, vragenlijstjes, reageren, een forumdiscussie of aanbieden om mee te helpen.

Als je al je stemmen of reacties hebt ontvangen, dan vragen we je nog één actie: vertel degenen die hebben gereageerd op jouw plan wat je ermee gaat doen. Ze hebben immers jou geholpen door te reageren!

Het is aan jou hoe je daarna weer verder gaat met je plan. Als je weer hulp nodig hebt van Samen Haaksbergen, trek dan aan de bel

Dit is eigenlijk geen spelregel maar een tip: in jouw buurt zijn al mensen die je kunnen helpen. Zo zijn er in de gemeente dorpsraden en ambassadeurs. Zij kennen veel mensen en weten hoe je een plan een stap verder brengt. Je kunt ze gewoon mailen of (aan)bellen.

Cookie-instellingen