Inclusiviteit en diversiteit

We streven naar een samenleving die staat voor verbondenheid en het respecteren van verschillen. Onder het motto “Verschil Verrijkt” zetten we een ieder er actief toe aan om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en benutten.

Uit onderzoek blijkt echter dat Nederlanders het gevoel hebben dat polarisatie juist toeneemt. Tegenstellingen nemen toe, discussies worden pittiger en de nuance lijkt verloren te gaan. Kortom: mensen komen steeds harder tegenover elkaar te staan. Tijdens diversiteit dag 3 oktober, pleiten wij voor verbondenheid.

Mét ruimte voor verschil; alleen dan kunnen we de kracht van diversiteit benutten.

Diversiteit gaat over de mix van verschillen tussen mensen: demografisch (leeftijd, religie, gender, seksuele diversiteit, cultuur), fysieke mogelijkheden, maar ook over verschil in karakters, opleidingsniveau, vakgebieden, organisatiecultuur, etc. Kortom, diversiteit gaat over alle verschillen tussen mensen.

Op 3 oktober is het hijsen van de vlag het startpunt voor een week vol met dialoog. Met als afsluiting op 11 oktober de Coming out day!

 

 

UITNODIGING

Verschil verrijkt Hijs jij de vlag voor diversiteit?

3 oktober is diversiteitsdag. Om 18.00 uur hijst wethouder Pieter van Zwanenburg de inclusiviteitsvlag, in het bijzijn van betrokken Haaksbergenaren die zich steeds weer inzetten om iedereen mee te laten doen met de samenleving.

Het hijsen van de inclusiviteitsvlag is het startpunt van een hele reeks van dialoogsessies over de ervaringen met inclusiviteit en diversiteit in Haaksbergen.

Welke betekenis geven wij daaraan en hoe gaan wij met elkaar om?

Je bent van harte uitgenodigd om bij deze symbolische aftrap aanwezig te zijn, op 3 oktober 2023 17.45 uur in het gemeentehuis van Haaksbergen

Het programma:

17.45 uur Ontvangst in het gemeentehuis

18.00 uur Hijsen van de vlag met een woord van wethouder van Zwanenburg

18.15 uur Napraat en eerste dialoogsessie met een frisje en een versnapering

19.00 uur Afsluiting Het programma voor de week van inclusiviteit en diversiteit krijgt u deze avond.

Iedereen is welkom, graag tot 3 oktober!

Programmaboekje Inclusiviteit en Diversiteit

 

Cookie-instellingen